به نام خدا
اهداف بکوجا - همفکری با آقای دکتر علی احسانی
روابط عمومی و امور بین الملل بکوجا از برگزاری جلسه مشورتی با دکتر علی احسانی دانشیار و عضو هیات علمی سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران خبر داد. این جلسه به صورت ویدیویی و با حضور مهندس سیدعلی لطفی زاده موسس بکوجا و مهندس محسن سلطانی نماینده بکوجا در استان مازندران از ساعت 10:00 روز شنبه 1399/10/27 برگزار شد.
براساس این گزارش، در ابتدای این جلسه، آقای مهندس محسن سلطانی نماینده بکوجا در استان مازندران، ضمن اشاره ای به سوابق ارزشمند مدیریتی و چهره محبوب و متنفذ آقای دکتر احسانی در استان، از ایشان درخواست نمود تا در کارهای بکوجا در استان همفکری و همراهی بیشتری داشته باشند.
در ادامه مهندس لطفی زاده ضمن اظهار خوشحالی از برگزاری سومین جلسه مشورتی با آقای دکتر احسانی، به تشریح اهداف و برنامه های بکوجا پرداخت و با اشاره به ضرورت تشکیل شبکه ملی-مردمی بکوجا در کشور، از آخرین وضعیت سازماندهی شبکه ملی-مردمی بکوجا در استان مازندران که با تلاش های شبانه روزی جهادگر بسیجی و مخلص آقای مهندس محسن سلطانی در حال شکل گیری می باشد نیز سخن گفت و از زحمات آقای مهندس سلطانی تقدیر نمود.
لطفی زاده، مهمترین هدف بسیج کارآفرینی و جهاد اقتصادی(بکوجا) را برنامه ریزی برای افزایش تولید ثروت در کشور در یک دوره ده ساله دانست و راه دستیابی به این هدف را در دو شاخه افزایش بهره وری و مزیت پذیری محصولات تولیدی و ورود به تولید محصولات دانش بنیان و فناوری محور دانست و از الزامات این کار، ضرورت امکان صادرات محصولات تولید داخل را برشمرد و اظهار امیدواری کرد تا با آغاز استعدادیابی همه مردم کشور و کمک به شکوفایی استعدادها بویژه استعداد جوانان که در دستور کار بکوجا قرار دارد، آینده ای بسیار روشن و درخشان محقق گردد.
لطفی زاده به برنامه بکوجا برای برقراری ارتباط با تولید کنندگان از یک سو و برقراری ارتباط با محققین و پژوهشگران از سوی دیگر اشاره نمود و نقش بکوجا را حلقه وصل این دو بال مهم در اقتصاد کشور برشمرد و از تلاش بکوجا برای ساخت مدلی از اقتصاد ایران به منظور امکان پیش بینی آثار تصمیمات مختلف در عرصه اقتصاد خبر داد.
موسس بکوجا به بازاریابی و بازارسازی برای محصولات تولید داخل به عنوان مهمترین رکن برای افزایش ثروت ملی اشاره نمود و از ضرورت توجه ویژه به این موضوع سخن گفت.
مهندس لطفی زاده به ضرورت آموزش و توانمندسازی تولیدکنندگان و هدایت آنان به سمت تولید کالاهایی با ارزش افزوده بیشتر اشاره نمود و شبکه ملی-مردمی بکوجا را صحنه گردان ین ارتباط معرفی کرد. وی مردمی کردن اقتصاد و کاهش نقش دولت در اقتصاد را از توصیه های موکد و مکرر مقام معظم رهبری دانست و بر همین اساس بر تلاش برای عدم وابستگی بکوجا به دولت و نهادها تاکید نمود.
روابط عمومی و امور بین الملل بکوجا از استقبال مجدد آقای دکتر احسانی از اهداف و برنامه های بکوجا و حمایت همه جانبه ایشان برای تحقق آن در کشور خبر داد. دکتر احسانی به ضرورت انتشار برنامه راهبردی و چشم انداز و ماموریت و اهداف بکوجا برای آگاهی مخاطبین اشاره نمود و از بار سیاستی اهداف بکوجا و ضرورت همسو بودن فعالیت ها و الزامات قانونی سخن گفت.
دکتر علی احسانی با اشاره به ساختار دولتی اقتصاد در ایران، به نقش انکارناپذیر دولت در اقتصاد و تنظیم ضوابط و مقررات اشاره نمود و توانمندسازی تولیدکنندگان و بهره برداران از طریق آموزشهای غیر دولتی را ضروری دانست.
دکتر احسانی توجه بکوجا به واژه هایی همچون "توسعه انسانی"، "دانش روز"، "فناوری"، "اقتصاد مردمی"، "آموزش"، تحقیق و توسعه"، "ارتباط مراکز پژوهشی با تولیدکنندگان" و "ایجاد شبکه ملی-مردمی در کشور" را بسیار مهم و زیربنایی دانست و اظهار امیدواری کرد تا از شبکه ملی-مردمی بکوجا بتوان به عنوان ابزاری برای توسعه و گسترش تکنولوژی استفاده نمود.
براساس این گزارش، دکتر احسانی بر ضرورت بروز بودن نهاد توسعه ای در بکوجا که هم دارای کارکرد مالی و هم کارکرد غیرمالی باشد توصیه و در عین حال ایجاد نهادهای متناظر در استان ها و شهرستان ها و شهرها و روستاها را به موازات نهاد توسعه ای در مرکز لازم دانست و از تحول در ابزار آموزش در دنیای کنونی و ضرورت بهره گیری از این ابزار در فعالیت های بکوجا تاکید کرد.
آقای دکتر احسانی بر استفاده از ظرفیت همه صاحب نظران و اساتید در بخش های مختلف سیاست گذاری، برنامه ریزی، تحقیق و پژوهش، آموزش و تولید و تجارت تاکید نمود و از مدیران بکوجا دعوت نمود تا با حضور در استان مازندران، از همفکری سایر صاحب نظران در این استان نیز بهره بگیرند.
-اخبار مرتبط: