یکی از مهمترین ظرفیت های تولیدی در کشور که هم در حوزه اشتغال و هم در حوزه جذب نقدینگی و تولید ثروت، ظرفیت بسیار خوبی دارد، صنعت خودروسازی در کشور می باشد.
بر اساس تصمیم سازمان جهانی گردشگریِ سازمان ملل متحد از سال ۱۹۸۰، روز ۲۷ سپتامبرِ (6مهر)هر سال به عنوان روز جهانی انتخاب شده است. انتخاب و تصویب این روز، اتفاق مهمی در صنعت گردشگری به حساب می آید و نقطه عطفی را در گردشگری جهانی به وجود آورده است. انجام برنامه های مختلف در این روز با این اهداف صورت می گیرد: بالا بردن سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن نحوه تاثیرات گردشگری بر ارزشهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در اقصی نقاط جهان.
با توجه به ظرفیت جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی فراوان موجود در کشور، با معرفی این جاذبه ها می توان به صنعت گردشکری رونق داد. در این مقاله به معرفی جاذبه های گردشگری روستای ییلاقی دارستان پرداخته می شود.
تامین نیازهای ضروری مردم مهمترین اولویت کشور می باشد ولی وقتی توان تولید داخل برای کالایی وجود دارد، واردات آن چه معنایی دارد؟ تولید داخل علاوه بر حفظ اقتدار ملی موجب ایجاد اشتغال برای جوانان کشور و حفظ منابع ارزی و افزایش خوداتکایی می گردد، لیکن متاسفانه شاهد آن هستیم که کالاها و محصولاتی که امکان تولید داخل دارد نیز در شرایط مضیقه ارزی همچنان با اشتیاق واردات از سوی دولت مواجه می باشد. اما سوال اینجاست که اگر منابع محدود ارزی کشور را با سرعت بالا برای واردات محصولات و کالاهایی که خود قادر به تولید آن هستیم استفاده نماییم، در این صورت پس از پایان یافتن این منابع محدود، چگونه نیازهای مردم را پاسخ خواهیم داد. امروز کشور قادر است تا با مدیریت صحیح و جهادی و اعتقاد به مبانی اقتصاد مقاومتی، از فرصت عدم فروش نفت استفاده نموده و آرمان های بلند انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره) در خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و کالاهای روزمره مورد نیاز مردم را محقق نماید و منابع محدود ارزی کشور را صرفا برای تامین مواد اولیه تولید استفاده نماید.
چطور ممکن است که در بازار سرمایه جهش 189 درصدی در سال 1398 و متوسط 270% در سال های 1388 تا 1398 صورت پذیرد؟ مگر منافع ایجاد شده در شرکت های فعال در بازار بورس خارج از نرخ تورم و ارزش افزوده در اقتصاد کشور است.
اشتغال پایدار، درآمد مناسب و مسکن، مهمترین دغدغه های جوانان برای ازدواج هستند و همه این دغدغه ها به مشکلات اقتصادی کشور بر می گردد. جوانان بزرگترین سرمایه و مهمترین نقطه اقتدار کشور هستند، لیکن عدم برنامه ریزی و فرهنگ سازی و آموزش مناسب، سبب عدم استفاده مطلوب از این فرصت بی بدیل در مسیر عمران و آبادانی کشورگردیده است. از یک طرف افزایش درآمد سرانه و تولید ناخالص داخلی نیازمند شکل گیری فعالیت و تولید ثروت بیشتر در کشور می باشد که جوانان بهترین عناصر آن هستند و از یک طرف بیکاری و نبود شغل مناسب برای همان جوانان، سیمای یک سوء مدیریت عمدی یا سهوی را به رخ می کشد.
تامین مسکن یکی از مهمترین دغدغه های کشور بویژه برای نسل جوان می باشد. قیمت ساخت هر مترمربع مسکن در سال 1398 از 2 تا 4 میلیون تومان متغیر بوده است و به این ترتیب هزینه ساخت یک واحد مسکونی 75 مترمربعی بین 150 تا 300 میلیون تومان می باشد و با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه حدود 200 میلیون تومانی با دوره بازپرداخت 5 ساله، می توان افراد جامعه و بویژه جوانان را صاحب خانه نمود، اما آنچه مانع کار است قیمت زمین می باشد که با اضافه شدن آن به هزینه ساخت، قیمت ها چندبرابر گشته و از قدرت خرید جوانان خارج می گردد.
نخستین بار در ایران سال ها پیش بود که نام شرکت های هرمی بر سر زبان ها افتاد و آن هم پس از آن که عدهای به عنوان مال باختگان به این شرکت ها اقدام به شکایت رسمی در مراجع قضایی نمودند ، شرکت های هرمی در آن زمان از ساختار ساده ای برخوردار بودند که معروف به ترفند هرمی یا طرح هرمی می باشد ، این طرح یک مدل کسبوکار غیر پایدار است. شکل کلی آن به این صورت است که افراد با پرداخت مقداری پول عضو شرکتی میشوند تا در آینده با به عضویت درآوردن چند نفر دیگر و رشد زیرمجموعه مشتریان به چند برابر حق عضویت دست پیدا کنند. برخی از این شرکتها به واسطه عضویت باواسطه نیز به اعضایشان حقالزحمه میدهند ولی در اکثر این سیستمها، عضو میبایست دستکم دو نفر را مستقیماً به شرکت معرفی کند .با پیگیری شاکیان و مال باختگان به این شرکت ها و مداخله مراجع قضایی نسل اول این شرکت ها به سرعت غیر قانونی معرفی شده و فعالیت های آنان در سرتاسر کشور متوقف گردید .اما امروزه مجددا شاهد فعالیت های شرکت های جدیدی با همان مدل درآمدی ولی با پوسته و ظاهری متفاوت هستیم که با توجه به عوارضی که این مدل درآمدی برای اقتصاد هر جامعه ای دارد ، شناخت و مطالعه این شرکت های نو ظهور را به یک اولویت برای فعالان اقتصادی تبدیل کرده است .
به نام خدا بکوجا که خلاصه عبارت "بسیج کارآفرینی و جهاد اقتصادی" می باشد، با هدف معرفی مشاغل مولد و تاثیرگذار در اقتصاد کشور و در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب و سیاست های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد بدون نفت در دست طراحی می باشد. در این طرح علاوه بر معرفی مشاغل مولد و موردنیاز کشور به عموم مردم، تلاش خواهد شد تا با ترویج فرهنگ کار و تلاش در کنار تبیین مبانی اقتصاد پیشرو ، عموم مردم به انتخاب مشاغل مولد تشویق گردیده و از حضور در مشاغل کم بازده یا غیرموثر در اقتصادملی پرهیز نمایند، همچنین سعی میگردد حمایت های فکری و مالی و تضامین سرمایه گذاری و فروش محصولات برای مشاغل مورد حمایت صورت پذیرد.
۱۲ اندیشمند برجسته جهانی به این پرسش که جهان پس از کرونا چگونه خواهد بود پاسخ دادهاند. باشگاه خبرنگاران پویا، ویروس کرونا، همچون سقوط دیوار برلین در دوران جنگ سرد و ورشکستگی بانک برادران لیمن (1) در جریان بحران مالی سالهای 2007 تا 2012، پدیده جهانی تکاندهندهای است. این ویروس علاوه بر اختلال در بازارها، به چالشکشیدن کارآمدی و شایستگی و صلاحیت دولتها، متاسفانه خانوادههای بسیاری را داغدار کرده و باعث تحولاتی عمیق سیاسی و اقتصادی در جهان میشود که نشانههای آن را آینده خواهید دید؛ لذا، به منظور دریافت بینشی از این تحولات که در پس این بحران، رخ خواهند داد، مجله سیاست خارجی از 12 اندیشمند برجسته از سراسر جهان خواسته تا پیشبینیهای خود پیرامون نظم جهانی پساکرونا را با آن در میان بگذارند.